[email protected]
+36 30 985 37 66

Hírek

KANSAI HELIOS ismertető a koronavírus (COVID-19) kapcsán

Kedves ügyfeleink és üzleti partnereink

Jelenleg az összes KANSAI HELIOS gyártóüzem zavartalanul működik, kivéve az olaszországi Ecopolifix SRL vállalatot. Az elmúlt héten, növeltük a készletet, valamint a csomagolóanyagot a gyártóhelyeinken. Szoros kapcsolatban állunk beszállítóinkkal, az ellátási lánc lehetséges kockázatainak felmérése érdekében is. Ebben az időszakban eddig csak minimális problémákat tapasztalunk nyersanyag-ellátásunkban. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy magas színvonalú szolgáltatást nyújtsunk. Mivel azonban az Európában működő beszállítók és a szállítmányozó társaságok helyzete naponta változik, kérjük, vegye figyelembe a szállítás késhet és hosszabb lehet a várakozási idő. Abban az esetben, ha a szállításnál probléma merül fel, folyamatosan tájékoztatjuk Önt.

A jelenlegi helyzet miatt, valamint a szlovén és az osztrák kormányrendeleteknek eleget téve 2020. március 16-tól bezárjuk viszonteladói üzleteinket. Ez vonatkozik a szlovéniai Mavrica és az osztrák Fritze Lacke üzleteinkre. Minden olyan vásárló, aki e rendkívüli helyzet miatt nem tud a Szlovéniában található üzleteinkben vásárolni, kérjük használja az online áruházunkat.

A KANSAI HELIOS-nál naponta nyomon követjük a koronavírus (COVID-19) terjedését, és minden szükséges intézkedést végrehajtunk, miközben folyamatos működést biztosítunk. Ugyanakkor munkavállalóink és partnereink egészsége és biztonsága a legfontosabb. Az elmúlt két hétben számos óvintézkedést készítettünk a megfelelő higiéniai előírások fenntartása érdekében az irodákban, a közös helyiségekben és a gyártóberendezéseknél. Kiegészítő irányelveket és intézkedéseket készítettünk a KANSAI HELIOS telephelyein lévő összes látogató és külső vállalkozó számára is, és külön tereket különítettünk el a kamionosok részére.

A fizikai kapcsolat csökkentésének céljából lehetővé tettük munkatársaink számára, hogy otthonukból dolgozzanak, ahol ez megvalósítható volt. Minden üzleti utat, képzést, oktatási tevékenységet és rendezvényt, valamint egyéb nem sürgős találkozókat lemondtunk. A KANSAI HELIOS-társaságokon belüli szokásos kapcsolatfelvételeinél továbbra is elérhetővé tesszük e-maileket, mobiltelefonokat és a távoli kommunikáció egyéb alternatív lehetőségeit, mint például telefonkonferenciákat vagy Skype-hívásokat.

Reméljük, hogy a fent említett intézkedések a lehető legkevesebb zavart okozzák a kommunikációnkban, kiszállításainkban és az üzleti műveletek hatékonyságában. Hisszük, hogy együtt legyőzzük a nehézségeket, és még erősebb alapokat építünk arra az időszakra, amikor a helyzet normalizálódik.

Kedves ügyfeleink és üzleti partnereink,

Az elmúlt két hónapban naponta figyelemmel kísértük a koronavírus (COVID-19) terjedésével kapcsolatos fejleményeket, útmutatásokat, a naponta frissülő adatokat. Mivel Európa több országában is jelen van a vírus, emiatt fokozott figyelmet kell rá fordítanunk.

Az összes HELIOS gyártóüzem Európában található, folyamatosan, zavartalanul működnek. Jelenleg nincs tudomásunk egyetlen olyan esetről sem, hogy a koronavírus elterjedt volna az alkalmazottaink között vagy a mi telephelyünkön belül. Ezen kívül a HELIOS erős készletgazdálkodás tendenciákkal, fejlett beszerzési hálózattal rendelkezik. Szoros kapcsolatban állunk beszállítóinkkal annak érdekében is, hogy felmérjük a szállítói lánc lehetséges kockázatait.

A jelenlegi helyzetben sem hisszük, hogy a koronavírus befolyásolná vagy zavart okozna az ellátási láncban. Mivel az olaszországi helyzet naponta változik, ez azonban esetlegesen mégis befolyásolhatja ellátási láncunkat. Erről további információt küldünk. Ugyanez vonatkozik az olaszországi székhelyű Ecopolifix cégünk működésére, amely jelenleg szeparált kommunikációt folytat az összes ügyféllel és üzleti partnerrel.

A HELIOS-nál fontos a biztonság és az egészség. Ezért számos intézkedést és iránymutatást dolgoztunk ki a koronavírusfertőzés esetleges terjedésének megakadályozására a munkahelyek és az üzleti utak tekintetében, valamint útmutatásokat találkozókra, eseményekre és a látogatók fogadására.

Munkahelyek:

 • Rendkívül fontos a higiénia, a gyakori kézmosás, lehetőleg víz és fertőtlenítő hatású kézmosó, vagy fertőtlenítő folyadék használata (a nemzeti közegészségügyi intézetek utasításai szerint.)
 • Gyakran mosson kezet szappannal és vízzel, vagy fertőtlenítse a kezet, ha nem áll rendelkezésre víz és szappan (a nemzeti közegészségügyi intézetek utasításai szerint).
 • Kerülje a szoros kapcsolatot, az érintkezést olyan személyekkel, akik fertőző betegség jeleit mutatják, valamint az olaszországi vagy más magas kockázatú koronavírus területekről érkező (Olaszország, Kína, Dél-Korea) személyekkel.
 • A köhögés-higiénés szabályok betartása mellett (a nemzeti közegészségügyi intézetek utasítása szerint).
 • Ha betegnek érezzük magunkat, otthon kell maradnunk. Ha valamely alkalmazott családtagja, koronavírussal fertőződött meg, kérjük, értesítse a felettesét.
 • Kerülje el a zárt tereket, ahol sok ember tartózkodik, gondoskodjon a zárt terek rendszeres szellőztetéséről.
 • Fontos azon tárgyak és felületek rendszeres tisztítása és fertőtlenítése, amelyeket gyakran használunk.

Üzleti utak:

 • Az összes olaszországi vagy más magas kockázatú koronavírus-területre irányuló utat további értesítésig betiltjuk.
 • Minden üzleti utazás alkalmával tartsa be a higiéniás szabályokat. Kerülje azokat a személyeket, akin a fertőzés jeleit észleli.
 • Üzleti útról való visszatérést követően 2 hétig figyeljék egészségi állapotukat. Ha a fertőzés jeleit észleli, azonnal forduljon orvoshoz.
 • Azon alkalmazottak, akik az elmúlt 14 napon belül fertőzött területről érkeztek vissza, tájékoztassák felettesüket és maradjanak otthon.

Találkozók, rendezvények:

 • A találkozók, rendezvények és képzések számát a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell, el kell halasztani egy későbbi időpontra, amikor a fertőzésveszély már nem áll fenn.
 • Amennyiben lehetséges, más alternatívát válasszunk, mint pl. telefonkonferencia, Skype-hívások.
 • Az olaszországi és más magas kockázatú koronavírus-területekről érkező ügyfelek és üzleti partnerek találkozóit el kell halasztani, amíg a koronavírus fertőzésveszélye el nem múlik.

Külső látogatók:

 • A HELIOS telephelyein lévő összes látogatónak (ügyfelek, üzleti partnerek, beszállítók, vállalkozók) tájékoztatniuk kell minket arról, hogy az elmúlt 14 napban meglátogatták-e a magas kockázatú koronavírus területeket, Olaszországot, Kínát, Dél-Koreát. Ilyen esetekben a látogatók nem léphetnek be a helyiségekbe.A HELIOS telephelyein lévő összes látogatónak ellenőriznie kell a hőmérsékletét, mielőtt belép a helyiségbe. A lázas látogatók nem léphetnek be a helyiségekbe.
 • A HELIOS kijelölt területeket és létesítményeket biztosít a beszállítók számára, pl. teherautó-sofőrök.
 • Köszönjük megértését és együttműködését ebben a kivételes helyzetben. Ha bármilyen friss információt igényel, akkor a HELIOS-társaság rendszeres kapcsolattartója az Ön rendelkezésére áll.

Üdvözlettel,
HELIOS Management

Kapcsolódó hírek