[email protected]
+36 30 985 37 66

Hírek

Környezettudatos Társadalmi Vezetés – az új KANSAI HELIOS csoport igazgatóságának fő irányvonala

Április 1-jétől a feladatokat az új KANSAI HELIOS csoport igazgatóság látja el. Négy ügyvezető igazgató egyesítette erejét, hogy támogassa a KANSAI HELIOS csoport növekedési stratégiáját. Az európai piacon a jövőbeli sikerek érdekében nagy hangsúlyt fektetnek a környezetbarát termékekre és folyamatokra, a munkavállalók egészségére és biztonságára, a folyamatos kutatásra és fejlesztésre, valamint a stratégiai beruházásokra.

Az elmúlt években a HELIOS fokozottan figyelt a környezetvédelemi tevékenységeire. A vállalat olyan megoldásokat fejlesztett és tervezett, amelyek nemcsak védik a tárgyakat, hanem jelentősen meghosszabbítják azok élettartamát. Továbbá új bevonati megoldásokat fejlesztettek ki az összes erőforrás-felhasználás és a termékek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése érdekében.

Az erőforrás-felhasználást több helyen kiváltják a megújuló erőforrások használatával. Az energiát teljes egészében megújuló erőforrásokból állítják elő, részben saját naperőműveinkben. A gyártási folyamatok során a hulladék csökkentése, illetve a hulladék újrafelhasználása érdekében a termelési folyamatokat folyamatosan fejlesztik. Egy évvel ezelőtt elindították a “Zöldre fordítjuk” kezdeményezést, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelemi szempontokra, mint például a víz- vagy papírfogyasztás csökkentése céljából, ezzel hozzájárulva a KANSAI HELIOS fenntarthatósági céljainak megvalósításához.

Mindezen erőfeszítések még nagyobb jelentőséget kapnak az új KANSAI HELIOS Group Igazgatóság április eleji indulásával. Az igazgatóságot négy ügyvezető igazgató alkotja, akik nemcsak a HELIOS további stratégiai növekedési folyamatát célozzák, hanem szorosabb együttműködésre törekszenek mindkét részvényessel, a KANSAI PAINT-tal és a MITSUI-val.

Mr. Junichi Kajima, Elnök, ügyvezető igazgató
Mr. Mitsuru Masunaga, Ügyvezető alelnök, ügyvezető igazgató
Mr. Dietmar Jost, Ügyvezető igazgató
Mr. Bastian Krauss, Ügyvezető igazgató

Mitsuru Masunaga, Dietmar Jost és Bastian Krauss szakmai hátterük szerint stratégiailag fontos kulcsfontosságú területekre fektetnek hangsúlyt, míg Junichi Kajima elnök, az összes területet felügyeli. Az új struktúra tovább javítja a menedzsment hatékonyságát, és támogatja a KANSAI PAINT növekedési stratégiáját az egységes globális vállalatcsoport felé. A környezeti társadalmi kormányzás alapvető szerepet tölt be ezen az úton.

Junichi Kajima célkitűzése a KANSAI HELIOS erősségeinek további fokozása és jövedelmezőségének erősítése:

“A KANSAI HELIOS csoport fenntartható profitnövekedést ért el, miközben szilárd üzleti alapokat épített egy kihívást jelentő üzleti környezetben. Ez kiváló csapatmunka és az új technológiákba, termékekbe, valamint kutatás-fejlesztésbe történő folyamatos beruházások eredménye. Ezek a beruházások, valamint az emberi erőforrásokba történő befektetések a biztonságos munkakörnyezettel párosulva folytatódnak Vegyipari vállalatként felelősségünk az is, hogy értékes módon hozzájáruljunk bolygónk és társadalmunk jövőjéhez. A japán KANSAI PAINT központtal együtt ESG menedzsment részeként közös fenntarthatósági projekteken dolgozunk. Ebben az összefüggésben pedig a megfelelés alapvető fontosságú, mert a vezetési alapelvünk az őszinte és tisztességes vállalati tevékenységek fejlesztése és végrehajtása. Küldetésem, hogy a jövőben kiterjesszem és fenntarthatóan bővítsem a vállalat sikerét, és ezzel hozzájáruljak ahhoz, hogy a KANSAI PAINT Group vezető globális vállalat legyen. “

Mitsuru Masunaga nagy hangsúlyt fog fektetni a vállalat hírnevének fenntartására és megőrzésére, tovább erősíti és támogatja a vállalat növekedési stratégiáját:

“Gyorsan változó időket élünk, ahol a munkavállalók értékeit és a vállalati integritást folyamatosan tesztelik. A KANSAI HELIOS-nál magatartási kódexünkben meghatároztuk alapvető értékeinket és az elvárt üzleti magatartás normáját, amely segít munkatársainkat a helyes döntések meghozatalában. Mivel az etikus magatartás szerves része kultúránknak, továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk annak további fejlesztésére és megvalósítására. Az, hogy a közvélemény minket hogyan ítél meg, kulcsfontosságú sikertényező a vállalat további növekedése szempontjából, mely az egyik fő célom lesz. A KANSAI PAINT-tal és a MITSUI-val való szorosabb együttműködés kihasználása új lehetőségeket és szinergiákat nyit meg számunkra és üzleti partnereink számára.”

Dietmar Jost elsősorban az európai értékesítési stratégia továbbfejlesztésére fog összpontosítani:

“Ügyfeleinkkel Európa-szerte hosszú távú partnerségre törekszünk. A jól képzett értékesítési csapat elengedhetetlen számunkra, és fontos a know-how megosztása is partnereinkkel. HELIOS mesterkurzusunk keretében tovább erősítjük képzési és információs programunkat, és ezáltal intenzívebbé tesszük partnerségünket. A legkorszerűbb termékek és technológiák integrálása és cseréje a KANSAI PAINT-tal és a MITSUI-val tovább gazdagítja választékunkat, mindezek megerősítik a HELIOS rendszerszolgáltatói pozícióját az európai piacon. Ezenkívül továbbra is támogatjuk az ágazatok közötti partnerségeket, amelyek olyan megoldások kifejlesztésének lehetőségét kínálják, amelyek hozzájárulnak a társadalomi elvárásokhoz.”

Bastian Krauss a gyártási technológiák és a biztonság továbbfejlesztésén fog dolgozni:

“A termékek gyorsabb szállítása és a rugalmasabb gyártási folyamatok létrehozása érdekében az alkalmazott technológiák folyamatos fejlesztése szükséges. Csoportunk mérete lehetővé teszi számunkra, hogy tapasztalatainkra támaszkodjunk és növekedési stratégiánknak megfelelően integráljuk termelési folyamatainkba. A legjobb gyakorlati ismeretek, az új technológiák és az optimalizált folyamatok folyamatosan belépnek minden egységünkbe és működési területünkbe. A további beruházások fokozzák erőfeszítéseinket a környezetbarát tevékenységek és fejlesztések terén. Ezekben a dinamikus folyamatokban rendszeresen figyelemmel kísérjük az összes munkavállaló biztonságát és egészségét, folytatva és előmozdítva a munkahelyi balesetekkel kapcsolatos politikánkat.”

A vállalat fokozott figyelme a környezetbarát folyamatokra, a KANSAI HELIOS csoport minden tagjának szoros együttműködése és az új technológiákba, valamint az emberi erőforrásokba történő intelligens beruházások csak fokozhatják jó eredményeinket. Az új vállalatcsoport igazgatósága szakértelmét felhasználva tovább fejleszti és javítja az üzleti tevékenység minden szegmensét, valamint a piaci helyzetünket és fenntarthatósági céljainkat.

www.kansai-helios.eu  |  www.kansai.com  |  www.mitsui.com

Kapcsolódó hírek